Máxima’s Helden Kerstrit 2020

Utrecht

12 december 2020

Archief

Máxima’s Helden Kerstrit

In 2017, na het zien van de documentaire ‘het pilotenmasker’ ontstond het idee om iets voor de kinderen in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie te doen. Met als inspiratie een jaarlijks evenement in Turijn (‘Babbo Natale in Forma’ – ‘Gezonde Kerstman’) ontstond het idee voor een jaarlijkse rit door Utrecht waarbij de deelnemende motorrijders verkleed zijn als Kerstman of -vrouw.

Het evenement

In 2017, als inspiratie een jaarlijks evenement in Turijn (‘Babbo Natale in Forma’ – ‘Gezonde Kerstman’) ontstond het idee voor een jaarlijkse rit door Utrecht waarbij de deelnemende motorrijders verkleed zijn als Kerstman of -vrouw.

Het doel is jaarlijks liefde, warmte en donaties te brengen aan alle Helden van het Prinses Máxima Centrum.

Elk jaar zoveel mogelijk geld ophalen voor het activiteitencentrum

Tijdens het ziekteproces moeten kinderen soms wekenlang in het centrum verblijven en dat is een emotionele en zware tijd, voor zowel kind als familie.

Alle professionals – van ondersteunend personeel tot specialist – werken voortdurend samen om, ondanks die intensieve tijd in het Máxima, de ontwikkeling van kinderen daar en binnen het gezin te continueren, te stimuleren en om negatieve gevolgen van ziekte en behandeling zoveel mogelijk te voorkomen.

Jouw taak

Als verkeersregelaars op de motor begeleiden wij deze rit, wij noemen onszelf Marchalls en zorgen voor een vlotte en veilige doorvoer van de rit door het verkeer.

Het evenement zal plaatsvinden bij de Jaarbeurs in Utrecht waarvandaan er een mooie rit naar het Maxima Kinderziekenhuis zal plaatsvinden.

Vanwege het Corona beleid zal dit jaar de rit er anders uitzien dan voorgaande jaren, hoe? dat weten we nog niet precies en dat zullen we snel bekend maken.

Wel weten we dat we veel Marchalls nodig hebben. Dus doe mee en geef je op!

Voor deze rit is geen vergoeding beschikbaar, al het geld gaat naar het Maxima Kinderziekenhuis. Wel zal er een kleine versnapering zijn voor de Marchalls.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met ons via info@mbt-midden.nl