AMSTERDAM RIDE DGR 2024

Amsterdam

26 mei 2024

Archief

The Distinguished Gentleman's Ride

De Distinguished Gentleman’s Ride is gestart door Mark Hawwa, en vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. De inspiratiebron was een foto van Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat. Mark besloot dat een thema-rit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten, en tegelijkertijd niche-groepen binnen de motorwereld samen te brengen.

Het evenement

Op zondag 26 mei 2024 doen vierhonderd keurige heren in Amsterdam hun stropdas aan, werken ze hun snorren bij, persen ze hun tweedkleding, en toeren ze op hun klassieke en vintage motoren. Dit doen ze om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor de gezondheid van mannen, en in het bijzonder voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rondom zelfmoordpreventie. Vrouwen zijn uiteraard ook welkom

Jouw taak

Op de Amsterdam ride worden maximaal 400 motoren toegelaten, hiermee is het een grote rit! De rit wordt gereden in en om Amsterdam. We hebben ongeveer 40 verkeersregelaars op de motor nodig om het verkeer te regelen. Jouw taak is het om het verkeer te regelen tijdens de ride, je wordt aangesteld als E-VKR.

Daarnaast hebben we groepsbegeleiders nodig. Mensen die via 4G communicatie doorgeven wat er in de groep gebeurd. Ben jij goed in korte en krachtige communicatie? Vind je het leuk om mee te helpen om de grootste motorrit in goede banen te leiden? Geef je dan snel op!