Amsterdam ride DGR 2022

Amsterdam

22 mei 2022

Archief

The Distinguished Gentleman's Ride

De Distinguished Gentleman’s Ride is gestart door Mark Hawwa, en vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. De inspiratiebron was een foto van Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat. Mark besloot dat een thema-rit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten, en tegelijkertijd niche-groepen binnen de motorwereld samen te brengen.

Het evenement

Op zondag 22 mei 2022 doen tienduizenden keurige heren in honderden steden over de hele wereld hun stropdas aan, werken ze hun snorren bij, persen ze hun tweedkleding, en toeren ze op hun klassieke en vintage motoren. Dit doen ze om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor de gezondheid van mannen, en in het bijzonder voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rondom zelfmoordpreventie

Jouw taak

Op de Amsterdam ride worden maximaal 400 motoren toegelaten, hiermee is het een grote rit! De rit wordt gereden in en om Amsterdam. Om dit in goede banen te laten lopen gaat de politie helpen met spitsers. We hebben ongeveer 40 man nodig om het verkeer eromheen te regelen. Jouw taak is het om het verkeer te regelen tijdens de ride, je wordt aangesteld als E-VKR.