Motorbrigade Challenge Almere-Amsterdam 2022

Almere

10 september 2022

Archief

Challenge Almere-Amsterdam 2022

Almere is het kloppende hart van de Nederlandse triathlon met de CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM als hoogtepunt: een uniek evenement van internationale kwaliteit. Een once-in-a-lifetime ervaring voor atleten, vrijwilligers en supporters.

De organisatie van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM draait volledig op vrijwilligers. Onder het bestuur stuurt een driekoppige wedstrijddirectie een team van managers aan. Deze sturen elk op hun eigen terrein weer een groep vrijwillers aan. Verschillende vrijwilligers zijn gedurende het hele jaar voorafgaand aan een wedstrijd bezig met de voorbereidingen. Zo komen de managers elke zes tot acht weken bij elkaar om de organisatorische zaken te bespreken en nemen zij twee weken vrij voor de op- en afbouw van het evenement.

De wedstrijdleiding bestaat uit Richard Belderok (Race Director), Jefry Visser (Operationeel Directeur) en Jort Vlam (Commercieel Directeur). Ze zijn alle drie opgegroeid in Almere en op een jonge leeftijd begonnen met de triathlonsport, en hebben als triatleet allen een of meerdere keren de long distance in Almere volbracht. In 2013 begeleidden ze in samenwerking met het bestuur van de stichting de overgang van Holland Triathlon naar CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM. Zij zijn ook betrokken bij de organisatie van CHALLENGEFAMILY, TRI HARD Series en Stichting Start2Finish in Almere.

Het evenement

Het fietsparcours van de Long Distance bij Challenge Almere-Amsterdam bestaat uit twee rondes. Eerst rijd je via prachtige fietspaden langs het Weerwater, door de bossen van Almere-Haven, richting de dijk. Eenmaal op de dijk, rij je al snel door de historische havenkom van Almere-Haven om vervolgens ongeveer 45 kilometer dijken richting Lelystad te rijden. Aan de linkerkant zie je constant water en zelfs de skyline van Amsterdam, terwijl je aan de rechterkant Almere ziet overgaan in de prachtige Oostvaardersplassen voordat je in Lelystad aankomt. Eenmaal in Lelystad sla je rechtsaf de polder in en rijd je via rechte wegen via Zeewolde terug naar Almere. Onderweg heb je gegarandeerd veel wind en je rijdt constant onder zeeniveau.

Via Zeewolde kom je uiteindelijk weer terug op de dijk richting Almere. Terug in Almere-Haven rijd je dezelfde ronde nog een keer, maar na twee rondes kies je dezelfde weg terug richting Almere-Stad. Als je opnieuw bij het Weerwater aankomt, kun je het stadion al zien en horen en staat het publiek je alweer op te wachten. De tweede wisselzone bevindt zich ook op de Esplanade.

Jouw taak

Onder de motorbrigade vallen alle motoren die tijdens het Europe Triathlon Long Distance Championships rondrijden. De motorbrigade is voornamelijk actief op het fietsparcours. Er zijn verschillende functies die motorrijders kunnen bekleden, welke hieronder toegelicht worden. Voor alle motorrijders zal een trainings- en selectiedag worden georganiseerd, waarna er een advies wordt gegeven over de te verrichten werkzaamheden.

Het rijden van jury

Het rijden van pers

Voorrijders

Parcoursmonitoring

Verkeersbegeleiding

Overige taken